luns, 18 de novembro de 2019

Programa de froita no recreo

Neste curso estamos a participar no Programa de froita no recreo, subvencionado pola Consellería de Medio Rural e polo Fogga (Fondo galego de garantía agraria). Durante a semana pasada e esta estamos a recibir froita de temporada. Recibimos peras, mazáns, mandarinas e plátanos nesta ocasión. Traerán outra vez máis neste curso.
Como sabedes, comer froitas e verduras é moi importante para manter un bo estado de saúde. Segundo Organización mundial para a saúde (OMS), as froitas e as verduras son compoñentes esenciais dunha dieta saudable, e un consumo diario suficiente podería contribuír á prevención de enfermidades importantes, como as cardiovasculares e algúns cancros.
Un informe da OMS e a FAO (Food and agriculture organitation) recomenda como obxectivo para a poboación a inxesta dun mínimo de 400 gramos diarios de froitas e verduras (agás patacas e outros tubérculos feculentos) para previr enfermidades crónicas como as cardiopatías, o cancro, a diabetes ou a obesidade, así como para previr e mitigar varias carencias de micronutrintes.
Servizo Galego de Saúde (SERGAS), recomenda que tomemos, polo menos, cinco racións de verduras e froitas ao día. Ademais, que tomemos máis alimentos de orixe vexetal, variados e de todas as cores, e menos de orixe animal, entre outras recomendacións. Tamén lémbranos os beneficios de comer froitas e verduras. Podedes ampliar a vosa información en: 

Ningún comentario:

Publicar un comentario